OM MIG & MINA FÖRELÄSNINGAR

             Foto: Henrik Montgomery/TT

negin-azimi

           Foto: Magnus Fröderberg

Kort presentationstext:
24-åriga entreprenören Negin Azimi är en eftertraktad föreläsare hos näringslivet, tidigare styrelseledamot i SOS Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Hon har studerat kommunikation på universitet och har gett ut boken ”Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill”.

Negin har även jobbat som PR och kommunikationskonsult på den världsledande och globala kommunikationsbyrån Burson Cohn & Wolfe (BCW Stockholm), med kunder som bland annat Amazon Sverige, Tre, Trygg Hansa, Tiktok med flera. Numera jobbar Negin på Ung Företagsamhet Sverige som ansvarig för det nationella alumninätverket (UF alumni) som finns i 24 regioner i Sverige.

Negin har fått utmärkelser som en av Näringslivets Superkommunikatörer, enligt tidningen Resumé. Sveriges Supertalang, enligt Veckans Affärer. En av Sveriges mest lovande unga företagare, enligt Företagarna. En av Tjugo unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på, enligt Veckans Affärer. Årets uppstickare, enligt Shortcut. Hon har även utsetts till Sveriges ungdomsentreprenör och mottagit priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

”Med en stark inre kompass och kompromisslös vilja kan man nå långt.  Lägger man därtill lite klädsam ödmjukhet så kan man nå nästan hur långt som helst – se bara på Negin Azimi”.
– Jens Spendrup, Tidigare Ordförande Svenskt Näringsliv

”Negin lyckas väldigt väl med att blanda inspiration och humor på ett sätt som gör att hon fångar publikens uppmärksamhet redan från början. Hon är inte heller rädd för att bjuda på sig själv!
– Andrea Cartriers Lagnefors, Kungsholmens gymnasium elevkår

Utbildning:
– Studier på universitetet inom retorik, event och media (examen juni 2021)
Värdebaserat Ledarskap (Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap)
Strategiska presentationer (Dale Carnegie)
Professionell försäljning (Dale Carnegie)
Kommunikation & Ledarskap (Dale Carnegie)


Längre presentationstext: 
24-åriga Negin Azimi är egenföretagare, tidigare styrelseledamot på SOS-Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Hon är av  av tidningen Veckans Affärer utnämnd som en av 20 unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på. Negin har även studerat kommunikation på universitet och har gett ut boken ”Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill”. I sin uppskattade föreläsning berättar Negin hur hon gick från att inte känna sig inkluderad i samhället till att bli utnämnd till Sveriges ungdomsentreprenör och bli betraktad som en supertalang av näringslivet. 

Negin har även jobbat som PR och kommunikationskonsult på den världsledande och globala kommunikationsbyrån Burson Cohn & Wolfe (BCW Stockholm), med kunder som bland annat Amazon Sverige, Tre, Trygg Hansa, Tiktok med flera. Numera jobbar Negin på Ung Företagsamhet Sverige som ansvarig för det nationella alumninätverket (UF alumni) som finns i 24 regioner i Sverige.

Föreläsningen rör följande ämnen:
Inspiration, Attityd & Värderingar, Entreprenörskap, Ungdomar, Integration, Mångfald, Personlig utveckling, Samhälle.

Många ungdomar i dag känner ett utanförskap. Speciellt ungdomar som växer upp i miljonprogram. Så hur går man från att känna sig borträknad och bortglömd, till att känna sig betydelsefull och behövd? Och hur kan näringslivet och samhället bli bättre på att ta tillvara på dessa ungdomars kompetenser? I Negin Azimis inspirerande föreläsning utgår hon ifrån sina egna erfarenheter. Som 14-åring bestämde hon sig för att förändra sitt liv och sedan dess har ingenting varit sig likt.

Trots Negins ringa ålder har hon redan hunnit med att samla på sig en rad meriter.  Organisationen Företagarna har rankat Negin som en av Sveriges mest lovande unga företagare. Negin Azimi har även hamnat på en topplacering på Resumés lista Näringslivets 150 Superkommunikatörer. Hon hamnade på plats 14 av 150 och avgörande för placeringen på listan är att kommunikationsinsatsen ska ha bidragit till en positiv förändring i samhället och för andra människor.

Negin har även blivit utsedd till Årets uppstickare av tidningen Shortcut samt Årets supertalang av Veckans affärer (samma tidning har utsett henne till en av 20 stjärnskott i världen att hålla ögonen på). Negin Azimi har även utsetts till Sveriges ungdomsentreprenör och mottagit priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

När Regeringskansliet och Utrikesdepartementet skulle diskutera global migration och utveckling med FN’s generalsekreterare Ban Ki Moon var hon den yngsta representanten på plats. Negin har tidigare även varit ambassadör för Robert F. Kennedy Center For Justice And Human Rights samt stiftelsen Fryshuset. Hon har talat inför medlemmar ur Kungafamiljen, Riksdagen och på Svenskt Näringslivs årsstämma. Negin har haft uppdragsgivare som Raul Wallenberg Academy, Teknikföretagen, Atea, Unicef samt skolor som Södra Latins gymnasium och Kungsholmens gymnasium.

Negin Azimis inspirationsföreläsning passar perfekt för näringslivet då Negin brinner för att öka dialogen mellan ungdomar och företag. Men även utmärkt som inspiration till ungdomar. Innehållet anpassas utifrån målgrupp.


Sammanfattande text: 


24-åriga Negin Azimi är en eftertraktad föreläsare hos näringslivet, tidigare styrelseledamot i SOS-Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Negin har gett ut boken "Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill" och och har fått utmärkelser som en av Näringslivets Superkommunikatörer, enligt tidningen Resumé. Årets uppstickare, enligt Shortcut och har mottagit priset "Sveriges Ungdomsentreprenör" av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Negin Azimi ger oss nya perspektiv på entreprenörskap, ungdomar, samhället, integration och personlig utveckling 

Samarbetspartner:


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s